31.05.2018

Infomation

 

Sweco förvärvar Avecon och stärker erbjudandet inom VVS och El konsultering

Sweco har tecknat avtal om förvärv av Avecon Ab, ett finskt ingenjörsföretag. Genom förvärvet stärker Sweco sin verksamhet i Österbotten-regionen i Finland.

"Vi välkomnar Avecon och dess anställda till Sweco. VVS och El konsultering är ett växande område, särskilt i Österbotten-regionen. Dessutom är regionen ledande i Norden inom energiteknik. Sweco finns redan representerade i Österbotten och med detta förvärv kan vi nu erbjuda ett bredare spektrum av lokal expertis, säger Markku Varis, vd för Sweco Finland.

Avecon har 33 anställda och är specialiserade inom VVS- och el-planering. Företaget etablerades 1989 och har kontor i Vasa, Jakobstad, Seinäjoki, Karleby och Nivala.

"Vi är mycket nöjda över att Avecon blir del av Sweco. Under åren har vi fått förtroendet att genomföra planeringstjänster och förse kunder med kunskap och expertis, främst i Österbotten-regionen. Tack vare Swecos storlek och kompletterande expertkunskaper kan vi nu stärka vårt erbjudande och skapa spännande nya affärsmöjligheter tillsammans med våra kunder", säger Peter Jakobsson, vd för Avecon.

För ytterligare information kontakta:

Markku Varis, vd Sweco Finland, +358 40 047 8548, markku.varis@sweco.fi

Peter Jakobsson, vd Avecon, +358 44 326 6750, peter.jakobsson@avecon.fi

Sanna Huopio, presschef, Sweco Finland, 050 302 8898, sanna.huopio@sweco.fi

Gå till "Aktuellt"